02/09/1403  
 
چهارشنبه, ۲۴ اردیبهشت ۱۳۹۳ ۱۳:۴۶ ۴۰
طبقه بندی: اخبار سازمان
چچ
تعامل دولت با بخش خصوصی کافی نیست

رییس سازمان نظام صنفی رایانه‌ای کشور:

تعامل دولت با بخش خصوصی کافی نیست

رییس سازمان نظام صنفی رایانه‌ای کشور دیروز در نخستین نشست خبری خود در سال ۹۳، ضمن معرفی دبیرکل جدید سازمان و تشریح پتانسیل‌های فناوری اطلاعات و توان بخش خصوصی این حوزه برای پیشرفت کشور گفت: در حال حاضر فاصله معنادار و ارتقا یافته‌ای بین نحوه تعامل بخش‌خصوصی در دولت یازدهم با دولت قبل ایجاد شده است، اما این کافی نیست. کاظم آیت‌اللهی با بیان اینکه دولتمردان ما به این نتیجه رسید‌ه‌اند که بدون فناوری اطلاعات کشور به رشد مطلوب نخواهد رسید، افزود: پتانسیل بخش‌خصوصی در ایران به دلیل وجود جمعیت زیادی از متخصصان و تعداد کثیر شرکت‌ها بسیار بالاست که با استفاده از این پتانسیل‌ها رشد و رونق اقتصادی را می‌توان به ارمغان آورد.

بخشنامه افزایش ۴ درصدی تعرفه‌ها به خودی خود باطل است
آیت اللهی پس از مثبت عنوان کردن رویکرد دولتمردان ICT کشور در تعامل با بخش خصوصی به سوالات خبرنگاران در خصوص عملکرد نصر کشور پاسخ داد.
وی در پاسخ به اینکه سازمان چگونه می‌خواهد از حقوق صنف در مقابل افزایش ۴درصدی تعرفه‌ها دفاع کند؟ گفت: سازمان حتما پیگیر این موضوع است و تاکنون نامه‌های زیادی برای لغو بخشنامه به نهادهای ذی ربط ارسال کرده است.
او با بیان اینکه امیدواریم با پیگیری این موضوع شاهد برگشت ثبات در بازار IT باشیم افزود: افزایش ۴درصدی تعرفه اقلام کامپیوتری با چسباندن عنوان فرهنگی اشتباه است و تا لغو این بخشنامه به اعتراض خود ادامه خواهیم داد.
آیت اللهی همچنین گفت: همه آحاد صنف به این افزایش تعرفه معترض هستند و ما نیز معتقدیم از آنجایی که این بخشنامه مصوبه هیات دولت را ندارد خود به خود باطل است.
وی افزود: قطعا چنین بخشنامه‌هایی موجب عقب‌افتادگی در بازار فناوری اطلاعات کشور خواهد شد.

 دولت هنوز تعامل لازم با بخش خصوصی را ندارد
 آیت اللهی در پاسخ به سوالی دیگر مبنی بر اینکه چرا هنوز نظرات سازمان در تصمیم‌گیری‌های مهم مربوط به صنف لحاظ نمی‌شود و این امر از کم کاری سازمان است یا دولت؟ گفت: این موضوع را تایید می‌کنم و امیدوارم نگاهی که در دولت حاکم است در بدنه تصمیم سازی‌ها نیز مرتفع شود.
وی افزود: اگر قرار است رویکرد دولت تعامل با بخش خصوصی باشد، باید این تعامل نه در شعار بلکه در عمل نیز ایجادشود.
آیت اللهی اضافه کرد: تعامل نیازمند فرهنگسازی است که این مقوله خود نیازمند زمان است و از آنجا که وزارت ارتباطات خواسته‌اش در تعامل با بخش خصوصی است، امیدواریم این مهم هرچه سریع‌تر نهادینه شود.
وی همچنین در پاسخ به کم کاری سازمان در این رابطه گفت: همیشه پیش از آنکه تلاش می‌کنید امکان تلاش کردن بیشتر نیز هست. اما نمی‌توان در جایگاه صنفی حرکت‌های افراطی داشت.
وی افزود: برای ساماندهی بازار باید مسیری با اعتدال طی کرد.
رییس سازمان نظام صنفی رایانه‌ای کشور با بیان اینکه بازار فناوری اطلاعات دست اهالی کسب و کار بوده و حرکت در بازار IT نیز توسط این افراد تعیین می‌شود، گفت: هیچ وقت لازم نیست از قدرت استفاده کرد و حرف را به کرسی نشاند. گاهی با تحلیل‌های غیرکار‌شناسی و احساسی تصمیم‌های نادرستی گرفته می‌شود که به صنف لطمه می‌زند.
وی افزود: ما به این موضوع معتقدیم و اطمینان داریم که هیچ کس نمی‌تواند چنین وضعی را با تحلیل‌های نادرست تغییر دهد.  آیت اللهی تاکید کرد: در حال حاضر فاصله معنادار و ارتقا یافته‌ای بین نحوه تعامل بخش خصوصی در دولت یازدهم با دولت قبل ایجاد شده است که این کافی نیست.

اختلافات نصر کشور با استان‌ها درون سازمانی حل می‌شود
رییس سازمان نظام صنفی رایانه‌ای کشور همچنین در مورد اختلافاتی که گاهی بین سازمان نظام صنفی رایانه‌ای کشور و سازمان نظام صنفی رایانه‌ای استان تهران و سایر استان‌ها پیش می‌آید، گفت: ما در حال تلاش هستیم تا این اختلافات درون سازمانی را خودمان برطرف کنیم و نگذاریم چنین موضوعاتی به بیرون کشیده شود. درحقیقت می‌توان گفت این موضوع یک فرهنگ سازی است که باید به آن توجه بیشتری داشت.  آیت‌اللهی افزود: بخش خصوصی باید با دولت همکاری بیشتری داشته باشد؛ به نظر من این تعامل می‌تواند شکاف‌های ایجاد شده بر فناوری اطلاعات کشور را پر کند. متاسفانه قانون‌گذاری دقیقی برای ارتباط با بخش خصوصی وجود ندارد و این موضوع باعث شده فاصله معناداری بین بخش‌خصوصی و دولت ایجاد شود.
وی همچنین عنوان کرد: باید تمام افراد صنف این موضوع را درک کنند که سازمان نظام صنفی باید به عنوان رگولاتور بخش‌خصوصی با رگولاتور بخش دولتی ارتباط داشته باشد؛ خوشحالیم که این موضوع در روال و جریان است البته این تعامل تاکنون چندان سازمان یافته و مدون نیست.
آیت اللهی گفت: ما خود در این سال‌ها سعی کرده‌ایم تا صدای صنف تبدیل به یک صدای واحد شود تا بهتر به گوش مسوولان برسد، البته این موضوع را نباید از قلم انداخت که در این راستا تخطی‌ها به وجود آمده است. سازمان باید به منافع صنف فناوری اطلاعات در کشور رسیدگی کند و هر کس نیز به اندازه خود و نقشش در این بازار حق دارد.

 PAP‌ها برای احقاق حقوق صنفی باید توسط سازمان اقدام کنند
آیت اللهی در پاسخ به این سوال که چرا شرکت‌های ندا مسایل و مشکلات خود را از طریق دبیرخانه خود پیگیری می‌کنند؟ گفت: سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات برای شرکت‌های PAP پروانه‌ صادر کرده و آن‌ها خود می‌توانند در این خصوص با رگولاتوری در تعامل باشند ولی برای احقاق حقوق صنفی بهتر است این تعامل از طریق سازمان صنفی رایانه‌ای باشد؛ این بحث یک موضوع فرهنگی است و در همه جای دنیا به آن توجه شده است.
رییس سازمان نظام صنفی رایانه‌ای کشور گفت: سازمان چ‌تر فراگیر واحدهای صنفی است و هر واحد صنفی می‌تواند در سازمان پیگیر مطالبات خود باشد و بهتر است تمامی شرکت‌ها زیر چتر سازمان حرکت کنند.
آیت اللهی با بیان اینکه باهم جمع بودن خوب است اما زیر چتر سازمان، گفت: متاسفانه این فرهنگ هنوز حاکم است که اگر تنها مذاکره شود منافع بیشتری حاصل می‌شود تا اینکه هم قدم با صنف باشی.

 فرایند برگزاری انتخابات سازمان در حال انجام است
وی همچنین در مورد انتخابات‌ سازمان نظام صنفی رایانه‌ای کشور گفت: ‌ دوره‌های هیات مدیره استانی شهریور به اتمام می‌رسد و قبل از آن باید انتخابات صورت بگیرد و اعلام رسمی شود. ما انتظار داریم تا آخر آذرماه هیات مدیره استانی سازمان نظام صنفی شکل بگیرد؛ در حال حاضر ۲۸ استان عضو سازمان نظام صنفی رایانه‌ای کشور هستند بعد از انتخابات هیات مدیره‌های استانی در سه ماه پایانی سال هیات عمومی صنفی تشکیل می‌شود و بعد از تشکیل شورای مرکزی و اعلام نماینده حکم ریاست جمهوری برای تعیین رییس سازمان که احتمالا در فروردین ماه سال آینده اتفاق می‌افتد، صادر می‌شود.

منبع:
آدرس کوتاه شده: